header


زمان کاشت سبزه عید

زمان کاشت سبزه عید

زمان کاشت سبزه عید زمان کاشت سبزه زمان كاشت سبزه عيد زمان کاشت سبزه گندم زمان کاشت سبزه عدس زمان کاشت سبزه ی عید زمان کاشت سبزه ماش بهترین زمان کاشت سبزه عید زمان مناسب برای کاشت سبزه بهترین زمان برای کاشت سبزه عید بهترین زمان کاشت سبزه زمان کشت سبزه عید زمان کاشتن سبزه عید تاریخ کاشت سبزه عید زمان مناسب کاشت سبزه عید مدت زمان کاشت سبزه زمان و نحوه کاشت سبزه عید

کاشت سبزه قبل از سال،نشانی از سبزینگی برای سال جدید است و بدون سبزه، بساط هفت سین صفایی ندارد…

شاید خرید یک سبزه، بسیار راحت‌تر از سبز کردن آن باشد اما لذت سبز کردن سبزه نوروز به کمی زحمت می‌ارزد.

برای کاشت سبزه از انواع مختلف بذر، مانند گندم، عدس، قره ماش، شاهی و تره‌تیزک می‌توان استفاده کرد.

روش کاشت سبزه گندم: 

۱۲ روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسه‌ای ریخته و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب می‌ریزیم و تا ۲ روز صبر می‌کنیم و طی این مدت ۲ بار آب آن را عوض می‌کنیم.

• وقتی گندم‌ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندم‌ها را درون یک دستمال نخی می‌ریزیم.

• سعی کنید دستمال همیشه مرطوب بماند.

• وقتی گندم‌ها شروع به ریشه زدن کردند آن‌ها را به آرامی از درون دستمال خارج می‌کنیم.

• در ته ظرف مورد نظر، لایه‌ای از پنبه را پخش کرده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش می‌کنیم.

• روی گندم‌ها را پارچه‌ای نخی انداخته و هر روز روی آن‌ها کمی آب اسپری می‌کنیم تا ساقه پیدا کند.

• وقتی ساقه نقره‌ای رنگ شد پارچه را از روی آن برداشته وظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آن‌ها اسپری می‌کنیم.

برای سبز کردن کوزه:

• روی یک کوزه یا سفال یک عدد جوراب زنانه می‌کشیم.

• برای اینکه تخم شاهی لعاب بیاندازد دو دقیقه آن را درون آب می‌ریزیم،سپس با انگشت یا دم قاشق تخم شاهی را از سمت پایین به بالا روی جوراببکشید و آن را درون یک سینی قرار داده و داخل آن آب می‌ریزیم و روزی سهبار این کار را انجام داده تا جوراب همیشه مرطوب بماند.

• پس از سه روز تخم‌شاهی‌ها جوانه می‌زنند و ریشه می‌بندند و طی یک هفته سبز می‌شوند.

• مراقب باشید درون کوزه همیشه پر آب باشد و ظرف زیر آن هم هر روز خالی شود.

برای سبز کردن قره ماش

• دو لیوان قره ماش را درون کاسه‌ای ریخته و تا ۲ بند انگشت آب روی آن‌، آب می‌ریزیم.

• پس از ۴ روز ماش‌ها سفید می‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالی نخی می‌ریزیم .

• پس از سه روز که ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظری کهاز قبل ته آن لایه‌ای از پنبه گذاشته‌ایم ، می‌ریزیم و روی آن‌ها را بادستمال خیس می‌پوشانیم.

• پس از سه روز دستمال را از روی قره ‌ماش‌ها برمی‌داریم و در حدی کهفقط مرطوب بمانند روی آن‌ها،‌ آب اسپری می‌کنیم و آن‌ها را در آفتاب قرارمی‌دهیم.

• طی ۲ هفته به شکل زیبایی رشد خواهند کرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سین قرار گیرند.

توجه

– استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.

هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر میشود.

– آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.

– اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.

. . .

طرز سبز کردن عدس و مراحل رشد آن…

۱. حدوداً ۱۵-۱۸ روز قبل از عید داخل کاسه مقداری عدس ریخته و با آب پر می‌کنیم و میگذاریم چند روز در دمای اتاق بماند.
۲. عدس معمولان آب رو به خود جذب می‌کند. گاهی‌ چک می‌کنیم و اگر آب عدس کشیده شده بود باز هم به آن آب اضافه می‌کنیم و میگذارم تا عدس‌ها جوانه بزنن.

( گندم یا عدس داخل آب جوانه نمیزند. فقط باید کاملا خیس بخورند. وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل میکنیم شروع به جوانه زدن میکنند.)

. . .

بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنیم چون ترشیده و کف می‌کند.
۴. بعد از آن که عدس‌هایتان کمی‌ جوانه زدند آنها را آبکش کرده و در ظرفهای مورد نظر ریخته و  ۵. روی آنها را با دستمال حوله ی پوشانده و روی آن‌ها آب بپاشین و کنار پنجره جای که نه سرد و نه زیاد گرم هست میگذاریم تا رشد کنند.
۶. هر روز باید عدس‌ها را خیس کرده و آب اضافه آنها را بیرون ریخت. و حتما دستمال رویی را مرطوب نگهدارین.
۷. هیچوقت عدس‌هایتان را به صورت لایه نازک در ظرفتان نریزین. بهتر هست که کمی‌ به صورت گنبدی شکل در بییارین. .

. .

. ۸٫ بعد از آن که جوانه ها مقداری رشد کردند و کمی‌ سبز شدن میتونین دستمال روی آن هارا برداشته و به آب دادن عدس‌ها ادامه دهین و مطمئن باشین که نور طبیعی بهشون بخوره
۹. و حتما ظرفتان را گاهی‌ بچرخانین تا سبزه‌ها به صورت کج به طرف نور رشد نکنند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
a b